بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، صنعت فولاد در ایران، از همان ابتدای مسیر توسعه و صنعتی شدن خوش درخشیده است، به خصوص در رونق اقتصادی که اگر چه سایه سنگین نفت را سالهاست بالای سر خود دارد، اما بالغ بر یک سال و نیم است که کشور ما نگاهی هم به برخی داشتههای صنعتی خود کردهاست.
در میان صنایع معدنی هم این صنعت فولاد است که مدتهاست حرف اول را میزند. شاید به همین دلیل باشد که به یکی از پایههای اصلی فهرست تحریمهای اعمال شده علیه اقتصاد ایران تبدیل شده و اهمیت آن برای دشمنان نمایان شدهاست که اگر فروش نفت را محدود کنند و معاملات نفتی ایران را به صفر برسانند، فولادیها با قدرت وارد عرصه عمل شده و کار را پیش می برند. در واقع آنها محصولات فولادی تولیدی خود را روانه بازارهای خارجی میکنند و برای کشور ارز به ارمغان میآورند.
اکنون با گذشت بیش از یک سال از محدودیتهای اعمالشده علیه اقتصاد ایران، صنعت فولاد همچنان به تولید ادامه داده و صادرات نیز دارد. از این رو بخش عمدهای از بار ارزآوری کشور را در این شرایط که سختترین تحریمها علیه اقتصاد ایران اعمال شده، به دوش میکشد.
نگاهی بر فعالیت صنعتی شدن ایران طی دهههای گذشته به خوبی نشان میدهد که در کشور ما، فولاد جزو محصولاتی بوده که از دهه 40، به عنوان چرخه رشد اقتصادی کشور مدنظر قرار گرفته و بازار صعودی فولاد ایران؛ نشانه توسعه صنعتی کشور بودهاست.
حال این مسئله در برنامه است که ایران با تولید حدود 55 میلیون تن در سال 1404 به تولیدکننده بزرگ فولاد جهان تبدیل شود. این در حالی است که در تقسیم بندی جهانی، ایران دهمین تولیدکننده فولاد جهان است و در سال 2019 میلادی، حدود 25 میلیون تن تولید داشتهاست. بنابراین اگر به تولید 55 میلیون تن که به عنوان هدف رشد میزان تولید فولاد از سوی دولت در نظر گرفته شده، برسند، ایران به هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان دست خواهد یافت.
منبع: آهن ملل اصفهان (ahanmelal)